Trastorns del son

 

Existeixen molts trastorns del son diferents, gairebé tots ells fàcils de diagnosticar i tractar, i en la majoria dels casos amb molt bon pronòstic. Un correcte diagnòstic i tractament canvia de manera molt important la qualitat de vida i la salut general del pacient.

Els trastorns del son més freqüents són:

 • Insomni
 • Ronc i síndrome d’apnea del son
 • Síndrome de cames inquietes
 • Trastorns del ritme circadiari
 • Parasòmnies
  • somnambulisme
  • terrors nocturns
  • estats confusionaris
 • Narcolèpsia

Tots aquests trastorns del son es poden presentar en qualsevol moment de la vida, des de la infància fins a edats avançades de la vida, tenint en cada cas les seves peculiaritats.

Insomni

Es defineix com la dificultat per adormir-se o per mantenir-se adormit, i per tenir un despertar precoç o un son no reparador. Els episodis poden aparèixer i desaparèixer, i ser temporals o crònics.

Els símptomes poden incloure problemes per agafar el son, despertar-se diverses vegades al llarg de la nit o excessivament aviat, i tenir sensació de cansament i incapacitat de concentrar-se durant el dia, i irritabilitat.

Les preocupacions, algunes malalties, el ritme de vida i certs medicaments són algunes de les causes de l’insomni. El risc d’experimentar aquest trastorn augmenta en els casos següents: ser dona, tenir més de 60 anys, patir un trastorn mental, estar sotmès a molt d’estrès, treballar de nit o canviar de torn amb freqüència i viatjar sovint llargues distàncies.

L’insomni pot desaparèixer amb l’adopció d’hàbits d’higiene del son i amb el tractament de les causes que el produeixen. Al Centre Mèdic Cardiovallès et podem ajudar a resoldre el problema.

 

Apnea del son

Es caracteritza per pauses respiratòries repetitives mentre es dorm. Es produeix quan el cervell deixa d’enviar temporalment senyals als músculs que controlen la respiració. Acostumen a patir-la les persones que presenten alguna malaltia o problema de salut, com ara insuficiència cardíaca, malaltia de Parkinson o obesitat.

Els símptomes més comuns són fatiga crònica, somnolència diürna, mal de cap al matí i son intranquil, i es poden controlar amb el tractament de l’afecció que provoca l’apnea del son. El tractament varia segons la gravetat i la causa, i poden ser des de pèrdua de pes, mesures posturals, dispositius mandibulars i dispositius de ventilació en els casos més greus.

Disposem de la poligrafia nocturna pel diagnòstic de l’ apnea del son.

Síndrome de les cames inquietes

És un trastorn neurològic que consisteix en una sensació d’inquietud que sol aparèixer en les extremitats inferiors durant el repòs i, més freqüentment, per la nit. Acostuma a impedir que es pugui agafar el son. Segons la seva intensitat té diferents tractaments: suplements de ferro, diferents fàrmacs, etc. La resposta al tractament sol ser molt bona.

Narcolèpsia

Es tracta d’un problema del sistema nerviós que provoca somnolència diürna extrema. Tot i que se’n desconeix la causa exacta, moltes de les persones afectades tenen nivells baixos d’orexina, una substància química produïda en el cervell que ajuda a mantenir-se despert.

La narcolèpsia pot produir al·lucinacions en dormir o en despertar-se, episodis de paràlisi del son, on el cos es manté immòbil durant uns quinze minuts en començar a adormir-se o despertar-se, i atacs de cataplexia. En aquests atacs, d’entre trenta segons i dos minuts de durada, es perd el control dels músculs, el cap cau endavant, la mandíbula baixa i els genolls es poden doblegar.

És un trastorn crònic i, per tant, el tractament es basa en el control dels símptomes. La millora dels hàbits d’higiene del son i alguns medicaments poden ajudar a mantenir-se despert durant el dia. Els antidepressius poden reduir els espisodis d’al·lucinacions, paràlisi del son i cataplexia.

Parasòmnies

Són comportaments o trastorns de la conducta que apareixen mentre es dorm i que són més comuns durant la infància, com ara el somnambulisme (caminar o realitzar alguna altra activitat adormit), els terrors nocturns (despertar-se aterrit) i els malsons.

 

Al Centre Mèdic Cardiovallès t’ajudem  en ell diagnòstic i el tractament dels diferents trastorns del son millorant la teva qualitat de vida i la salut en general.

Vine i informa’t.

Els nostres serveis

Carnet de Conduir

Emetem els informes necessàris per obtenir o renovar el teu carnet de conduir.

Podologia

 • Podologia general
 • Podologia pediàtrica
 • Cirurgia del peu
 • Podologia esportiva
 • Estudi biomecànic de la marxa
 • Plantilles
 • Peu diabètic

Certificats Mèdics

Realització de revisions mèdiques per a tot tipus de permisos.

COVID-19

Test ràpid anticossos IgG i IgM
Resultats en 15 min.
Tècnica PCR
Resultats en 24-48 hores.

Especialitats Mèdiques

Medicina interna, Medicina de família  Cardiologia, Traumatologia, Endocrinologia, Nutrició, Fisioteràpia, Cirurgia general, Acupuntura, Psicologia, Psiquiatria, Podologia.

CONTACTE

93 849 66 52

contacte@cardiovalles.com

Plaça Pau Casals 13 B 08402 Granollers

Open chat
1
Necessites ajuda?
Hola, com podem ajudar?
Per carnets de conduir es pot demanar hora online.
Gràcies.